MULTIFUNKCIONĀLIE
AUTO UN TEHNIKAS CENTRI
CĒSĪS UN VALMIERĀ

IZSTRĀDE, RAŽOŠANA UN
SERVISA APKALPOŠANA
INDUSTRĀLAJIEM KLIENTIEM

Metālapstrāde un mašīnbūve

„AK12“ METĀLAPSTRĀDES UN MAŠĪNBŪVES CENTRA modernā ražotne Cēsīs piedāvā pilnu industriālās tehnikas, nestandarta aprīkojuma un iekārtu ražošanas ciklu; metālapstrādes pakalpojumu izvietošanu; agro, meža un industriālās tehnikas rezerves daļu izgatavošanu pēc pasūtījuma.

"AK12" kvalitātes zīme ir spēcīgā inženieru un meistaru komanda ar daudzu gadu pieredzi darbā ar industriālo tehniku, tādēļ varam piedāvāt transportlīdzekļu aprīkojuma projektu izstrādi un izgatavošanu, kā arī veikt to montāžu. Mūsu meistari uzstādīs nepieciešamo papildu aprīkojumu, to pielāgojot jau esošajām iekārtām. Klienta rīcībā esošajiem kravas un speciālajiem automobiļiem vai pašgājēja mašīnām uzstādām dažādus agregātus, to montāžas plāksnes, hidrauliskās sistēmas un to elektroniskās vadības sistēmas, hidrauliskos manipulatorus un iekārtas, kravas kastes un cita veida speciālo aprīkojumu, kuru varam gan piegādāt, gan izgatavot vai pielāgot mūsu jaunajā metālapstrādes un mašīnbūves ražotnē Cēsīs. Konstruējam un izgatavojam arī dažāda tipa industriālos konteinerus un palīglīdzekļus lauksaimniecības, komunālās saimniecības, ceļu būves un rūpnieciskās ražošanas uzņēmumu vajadzībām.

Risinājumi komunālās, lauksaimniecības un meža tehnikas aprīkošanā

"AK12" piedāvā transportlīdzekļu aprīkojuma projektu izstrādi un izgatavošanu pilsētu komunālās saimniecības dienestiem, agroindustrijai un mežsaimniecības uzņēmumiem, kā arī veikt to montāžu. Mūsu meistari uzstādīs nepieciešamo papildu aprīkojumu, to pielāgojot jau esošajām iekārtām vai transportlīdzekļiem, tajā skaitā – visdažādākajai traktortehnikai. Klienta rīcībā esošajiem kravas un speciālajiem automobiļiem vai pašgājēja mašīnām uzstādām dažādus agregātus, to montāžas plāksnes, hidrauliskās sistēmas un to elektroniskās vadības sistēmas, hidrauliskos manipulatorus un iekārtas, kravas kastes un cita veida speciālo aprīkojumu, kuru varam gan piegādāt, gan izgatavot vai pielāgot mūsu mašīnbūves ražotnē Cēsīs.

TEHNIKA AR POWERLYNX ZĪMOLU

Kokvedēju virsbūves POWERLYNX – ilgtspējīga investīcija. SIA “AK12” savā ražotnē Latvijā, Cēsīs, izgatavo un komplektē dažādas meža tehnikas transporta vienības, t. sk. virsbūves automobiļiem un piekabēm, to komplektējošās detaļas un agregātus – kravas statņus (kūleņus), statņu stiprinājumus, kabīnes aizsargsienas, virsbūves aizsargšķēršļus, hidromanipulatora kausa un strēles atbalstus, hidromanipulatora pamatnes, papildrāmja stiprinājumus un daudz citu elementu, kuri nepieciešami sekmīgai koksnes transportēšanai.

Pilnībā nokomplektētas “AK12” izgatavotās kokvedēju virsbūves ir ieguvušas zīmolu POWERLYNX – tulkojumā “Spēka Lūsis”, ziemeļvalstu meža iemītnieks, kas personificē gan spēku, gan izveicību. Katra POWERLYNX virsbūve tiek izgatavota pēc individuāla pasūtījuma un atbilst klienta prasībām un aprīkojamajai kravas automašīnai.

POWERLYNX virsbūves ir piemērojamas visiem populārākajiem kravas automašīnu modeļiem, kādi tradicionāli tiek izmantoti apaļkoksnes pārvadājumos un mežizstrādes darbos. Lielākā daļa komplektējošo daļu ir “AK12” inženieru ilgākā laika periodā radītas oriģinālizstrādnes, kas īpaši piemērotas Baltijas mežizstrādes un loģistikas specifikai. Uzņēmums nodrošina pilnu garantijas un pēcgarantijas apkalpošanu POWERLYNX virsbūvēm un uzstādītajam to papildu aprīkojumam savos specializētajos tehnikas centros Cēsīs un Valmierā, kā arī pie sadarbības partneriem citos Latvijas reģionos.

POWERLYNX produkti ir izgatavoti no augstas kvalitātes tērauda, kas nodrošina vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar citiem metāliem, ko tradicionāli izmanto kokvedēju virsbūvēs. Tērauda pielietojums ir ekonomiski pamatots savas ilgmūžības, mehānisko īpašību, apstrādes un remonta iespēju dēļ. Lai pasargātu POWERLYNX virsbūves no apkārtējās vides iedarbības, to galvenās daļas tiek karsti cinkotas, un atsevišķas komponentes pārklātas ar vismaz divu slāņu epoksīda un poliuretāna aizsargkrāsojumu saskaņā ar RAL krāsu paleti pēc klienta izvēles. Pirms virsmas pārklāšanas visas virsbūves daļas tiek apstrādātas ar skrošu strūklu.

POWERLYNX VIRSRĀMJI

Virsrāmis ir kokvedēja virsbūves nesošā konstrukcija un tiek pielāgots jebkura kravas auto modeļa vai modifikācijas tehniskajiem parametriem jau tā konstruēšanas un izgatavošanas procesā. Virsrāmi izgatavo no 8 mm C-profila speciāla tērauda, kas ir noturīgs pret apkārtējās vides temperatūras svārstībām no -40°C līdz +50 °C. Tiek izmantots īpašs elastīgs tērauds, kas virsrāmi padara noturīgu pret vibrācijām un vērpi un nodrošina tā ilgmūžību īpaši smagos ekspluatācijas apstākļos, piemēram, pilnībā uzkrautam kokvedējam pārvietojoties par sliktas kvalitātes meža ceļiem. Dubultie X-veida stiprinājumi palielina virsbūves un automobiļa rāmju kopnes vērpes izturību un uzlabo auto stabilitāti. Visi stiprinājumi ir karsti cinkoti. Iespējams pasūtīt atšķirīgu hidromanipulatora (iekrāvēja) montāžu – uz hidrauliski izbīdāmas vai fiksētas konsoles.

POWERLYNX KABĪNES AIZSARGSIENAS

POWERLYNX kabīnes aizsargsienas ir izgatavotas no izturīga tērauda rāmja un var tikt aprīkotas gan ar anodēta riflēta alumīnija lokšņu vai krāsota riflēta tērauda lokšņu klājumu, gan ar tērauda stiepļu tīklu. Standarta risinājums ir tērauda loksnes. Kabīnes aizsargsienas ir īpaši robustas konstrukcijas, kas spēj ilgtermiņā izturēt gan smagus ekspluatācijas apstākļus, gan arī pārvietojamo kokmateriālu triecienus, un var būt papildinātas ar slotu, laužņu un lāpstu stiprinājumiem un papildu LED gaismām.

POWERLYNX KRAVAS (BAĻĶU) STATNES (KŪLEŅI)

POWERLYNX statņi jeb kūleņi ir oriģināls “AK12” produkts, kas izgatavots no augstas kvalitātes un izturības tērauda STRENX 650MC vai STRENX 700MC. Statņi ir viegli montējami, izturīgi, viegli, droši un paredzēti kalpošanai ekstremālos laika apstākļos, tie ir vieni no vieglākajiem un izturīgākajiem tērauda kravas statņiem, kādi šobrīd pieejami tirgū. Novatorisks dizains ar īpašu statņa aerodinamisku profilu palielina to fizisko noturību pret slodzi, atļauj iekraut vairāk kokmateriālu, palīdzot samazināt īpatnējo degvielas patēriņu braucienā pa šoseju ar lielāku ātrumu. Pieejami aerodinamiskā tērauda profila kūleņi gan ar rievotu, gan gludu apakšējo malu, kā arī ekonomiskās klases kūleņi no taisnstūrveida profila caurulēm. Pēc individuāla pasūtījuma piedāvājam kūleņus, kas izgatavoti no nerūsējošā tērauda. Ekspluatācijas laiks POWERLYNX nerūsējošā tērauda kūleņiem – ilgāk par 10 gadiem.

POWERLYNX VIRSBŪVJU PIEDERUMI

• Hidrauliskās sistēmas eļļas tvertnes;
• Slēdzamas kastes darbarīkiem un piederumiem
(alumīnija vai plastmasas);
• Uz platformas novietojamas lokano hidraulisko cauruļu kastes;
• Platformas aizsargšķēršļi un to stiprinājumi;
• Riteņu dubļusargi;
• Degvielas un hidrauliskās sistēmas eļļas tvertņu, instrumentu kastu,
gaisa resīveru aizsargi (alumīnija);
• Aizmugurējā virsbūves drošības konstrukcija;
• Virsbūves sānu drošības konstrukcija;
• Oriģinālizstrādnes kāpnes;
• Satvērēja kausa atbalsti;
• Hidromanipulatora strēles atbalsti;
• Priekšējie un aizmugurējie LED darba lukturi;
• Papildu LED darba lukturi pie kabīnes aizsargsienas;
• Slotu, laužņa un lāpstu stiprinājumi;
• Sniega ķēžu turētāji;
• Hidromanipulatora atbalsta kāju papildu gumijas paliktņi;
... un daudz citu produktu atbilstoši klientu pieprasījumam.

POWERLYNX virsbūvēm ir 2 gadu ražotāja garantija. Ieplānotais vidējais ekspluatācijas laiks – 7 gadi. POWERLYNX produkcijas ražošanā pastāvīgi tiek radīti un ieviesti konstruktīvie uzlabojumi un testēta pielietojamo materiālu izvēle.

IZGATAVOJAM, UZSTĀDĀM UN VEICAM TEHNISKO APKALPOŠANU GARANTIJAS UN PĒCGARANTIJAS LAIKĀ

1. Kokvedēju virsbūves POWERLYNX;
2. Kokvedēju statnes (kūleņus) POWERLYNX;
3. Cinkotus kokvedēju aizsargšķēršļus;
4. Hidromanipulatora hidrobalstu paliktņus;
5. Atkritumu konteinerus;
6. Būvgružu konteinerus;
7. Iekrāvēju dakšas;
8. Frontālo un citu iekrāvēju kausus;
9. Atkritumu vedēju virsbūves (tikai uzstādīšana un remonts);
10. Smilšu kaisītājus un citu ceļu būves tehniku;
11. Šķeldotājiem – rezerves daļas;
12. Hidrocilindru izgatavošana;
13. Konteineru izgatavošana šķeldai, atkritumiem, pelniem, žāvēšanai;
14. Iekrāvēju LOGLIFT, HIAB, KESLA u.c. apkope un kapitālais remonts;
15. Izbraukuma serviss pie klienta ar speciāli aprīkotu Mobilā servisa auto.

Diagnostika ar BOSCH un WABCO WURTH iekārtām, apkopē MOBIL un EUROL eļļas un smērvielas. Metināšana, iekļaujot Al TIG, MIG, MMA. Hidraulikas remonts, iekļaujot jaunu hidrocilindru izgatavošanu pēc individuāla pasūtījuma.

MĒS STRĀDĀJAM, LAI JŪSU TEHNIKA STRĀDĀTU!

Cenrāži