MULTIFUNKCIONĀLIE
AUTO UN TEHNIKAS CENTRI
CĒSĪS UN VALMIERĀ

IZSTRĀDE, RAŽOŠANA UN
SERVISA APKALPOŠANA
INDUSTRĀLAJIEM KLIENTIEM

Vēsture un vērtības

Lai ceļš turpinās... – šie vārdi svarīgi gan ikviena auto vadītājam, gan ikvienam uzņēmējam, jo labā tehniskā kārtībā auto sasniegs galamērķi jebkuros apstākļos, bet tehnikas ilgtspēja un nepārtraukta darbība ir viena no veiksmes atslēgām uzņēmējdarbībā. Mēs, SIA „AK12“, esam uzņēmums, kas rūpējas par vieglo un kravas automašīnu, kā arī industriālās un lauksaimniecības tehnikas pilnu servisa apkalpošanu, kā arī esam vieni no lielākajiem riepu piegādātājiem reģionā. 2017. gadā mūsu vieglo automašīnu serviss ir kļuvis par BOSCH CAR SERVICE – tas ir zīmols, kura augstie kvalitātes standarti un tehniskās iespējas ir pazīstami un augstu vērtēti visā Eiropā. Esam kļuvuši arī par BOSCH rokas elektroinstrumentu oficiālajiem tirdzniecības pārstāvjiem. Šobrīd „AK12“ ir paplašinājis savas kompetences robežas un atvēris metālapstrādes un mašīnbūves cehu, paplašinot servisa pakalpojumus ar izstrādes un ražošanas pakalpojumiem visa veida industriālajai tehnikai, tajā skaitā komunālajiem dienestiem, mežizstrādei un lauksaimniecībai. „AK12“ ir 100% Latvijas zīmols, kas pieder augsti profesionālam daudznozaru uzņēmumam, kas labi pazīstams gan Vidzemē, gan visā Latvijā ar tirdzniecības, servisa un ražošanas infrastruktūru Valmierā un Cēsīs – pašā Latvijas sirdī.

„AK12“ priekšrocības vieglo automašīnu apkalpošanā:

  • profesionāla pieredze autoservisa darbā ar vieglajām automašīnām;
  • plaša vieglo auto riepu izvēle ziemas un vasaras sezonai;
  • riepu serviss – visi ar riepām saistītie pakalpojumi vienuviet;
  • izdevīga kvalitātes un cenas attiecība;
  • savlaicīga un ātra rezerves daļu piegāde.

„AK12“ priekšrocības kravas automašīnu apkalpošanā:

  • ilggadēja profesionāla pieredze darbā ar kravas transporta apkalpošanu, remontu;
  • viens no kravas auto riepu tirdzniecības līderiem Latvijā;
  • pirmie mobilā riepu servisa izveidotāji Latvijā – garantēta kravas auto riepu piegāde un to pilns serviss jebkurā Latvijas vietā;
  • teicama kvalitāte par saprātīgu cenu. 

Mums ir pamats būt lepniem par sava uzņēmuma un tā zīmola stāstu. Vārdam „AK12“ ir īpaša vēsture. Pirms vairāk nekā pusgadsimta, tālajā 1945. gadā, tika izveidota Valmieras autokolonna, kas nodarbojās ar kravu un pasažieru pārvadāšanu ne tikai Valmieras apkārtnē, bet arī pārvadāja kravas uz tuvām un tālām PSRS pilsētām. Padomju laikā Valmieras autouzņēmumā strādāja vairāk nekā 800 darbinieku. Pēc laika tas tika pārdēvēts par Valmieras autokombinātu Nr.12, vēlāk vienkārši par AK12. Pamazām autoparks palielinājās līdz 400 vienībām. 90. gadu sākumā uzņēmums tika sadalīts divās daļās – viena pievērsās pasažieru pārvadājumiem un veiksmīgi turpina darboties arī mūsdienās kā pašvaldības SIA „VTU Valmiera”, otra koncentrējās uz starptautiskajiem un vietējiem kravu pārvadājumiem, auto tehnisko apkalpošanu, izveidojot SIA „AUTTRA”. 2007. gadā no SIA ’’AUTTRA’’ tika atsevišķi izdalīta automašīnu remonta, rezerves daļu un riepu tirdzniecības nozare, kas par savu nosaukumu izvēlējās jau piecdesmit gadus atpakaļ par zīmolu kļuvušos burtus AK12. 2011. gada 16. septembrī SIA „AK12“ atklāja plašus un mūsdienīgus vieglo un kravas automašīnu apkalpošanas centrus Valmieras reģionā – tikai viena kilometra attālumā no Valmieras pilsētas robežas uz Rīgas-Valmieras šosejas, Kocēnu novada Kocēnu pagasta „Kalnmeijās“ (veikals un vieglo automašīnu apkalpošanas centrs) un „Jaunmeijās“ (kravas automašīnu un industriālās tehnikas servisa centrs). 2018. gadā SIA „AK12“ Cēsīs atklāja metālapstrādes un mašīnbūves cehu, servisa pakalpojumiem pievienojot arī industriālās ražošanas jaudas un nodrošinot reģionā vairāk jaunu darba vietu. 2019. gada aprīlī, turpinot iesākto paplašināšanos, blakus metālapstrādes ražotnei tika atvērts kravas automašīnu un industriālās tehnikas serviss, kas aizņem gandrīz 1000 m2 plašas labiekārtotas telpas.

2020. gada rudenī “AK12” radīja zīmolu POWERLYNX – uzņēmuma pašu izstrādātajai un ražotajai mežizstrādes un citu nozaru industriālajai tehnikai un tās komponentēm.